wooden-01
wooden-02
διαβάστε το άρθρο

Υπογονιμότητα: Μια πρόκληση… αγάπης

Η υπογονιμότητα αποτελεί για τα ζευγάρια μια μεγάλη πρόκληση τόσο στο στάδιο της διερεύνησής της όσο και στο στάδιο της αντιμετώπισής της. Η πρόκληση αυτή δεν είναι κατ’ ανάγκη αρνητική, αφού μπορεί να είναι η αφορμή για την ανάπτυξη ενός στενότερου δεσμού απέναντι στον κοινό στόχο, να γίνει πηγή ισχυρότερων συναισθημάτων, να επαναπροσδιορίσει μια σχέση, αφού την δοκιμάσει στις δυσκολίες και να οδηγήσει σε μια καινούρια συνθήκη αγάπης, δένοντας ακόμα περισσότερο ένα ζευγάρι.

Άλλωστε, η αγάπη είναι η βάση από την οποία ξεκινά η επιθυμία για την απόκτηση ενός παιδιού. Η ανάγκη να δοθεί πρόσωπο στη τρυφερή σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, συμπληρώνοντας την ευτυχία τους. Με τον Φεβρουάριο μάλιστα να είναι ταυτισμένος με τον έρωτα, η ανάγκη για την εκπλήρωση ενός τέτοιου στόχου… αγάπης γίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ.   

Στην πρόκληση αυτή της υπογονιμότητας το ζευγάρι δεν είναι μόνο του, αλλά έχει στο πλευρό του την επιστήμη. Με τη βοήθεια μιας αξιόπιστης μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, θα βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση και θεραπεία που θα ταιριάζει στις ανάγκες του ζευγαριού, φέρνοντάς το ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση του ονείρου του, τη δημιουργία της δικής του οικογένειας. 

Από την αρχή έως το τέλος αυτού του ταξιδιού… αγάπης η Fertilia βρίσκεται δίπλα στο ζευγάρι σε κάθε του βήμα. Από τη διερεύνηση της υπογονιμότητας μέχρι την εξωσωματική γονιμοποίηση είναι εκεί με εμπειρία, γνώση, επιστημονική κατάρτιση, ευαισθησία απέναντι στο θαύμα της ζωής, αλλά κυρίως με ανθρώπινο πρόσωπο και σεβασμό. Η ενσυναίσθηση άλλωστε είναι σημαντικό κομμάτι στη διαχείριση της υπογονιμότητας, που μπορεί να βάλει σε δοκιμασία τις σχέσεις ενός ζευγαριού και απαιτεί, πέραν του επιστημονικού, και ανθρώπινο χειρισμό.

Υπογονιμότητα και στατιστικά

Η υπογονιμότητα –που ορίζεται ως η αδυναμία σύλληψης μετά από προσπάθειες ενός έτους- απασχολεί τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα ζευγάρια διεθνώς. Ανεξάρτητα από την ηλικία, εκτιμάται ότι περίπου 1 στα 8 ζευγάρια που καταβάλλουν συστηματικές προσπάθειες να αποκτήσουν ένα παιδί έχουν έρθει αντιμέτωπα με κάποια μορφή υπογονιμότητας. Μάλιστα, στο ένα τέταρτο αυτών περισσότεροι από ένας παράγοντες υπογονιμότητας συνδυάζονται.

Η υπογονιμότητα δεν είναι μόνο γυναικεία ή μόνο ανδρική υπόθεση. Τόσο η γυναίκα όσο και ο άντρας μπορεί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες που δυσχεραίνουν την προσπάθειά τους να αποκτήσουν ένα παιδί. Είναι χαρακτηριστικό ότι 40% των περιπτώσεων συνδέονται με γυναικεία προβλήματα, αντίστοιχη αναλογία με ανδρικά, ενώ 20% έχουν αδιευκρίνιστη αιτιολογία.

Ο ρόλος της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Οι δυσκολίες που προκύπτουν στην προσπάθεια απόκτησης ενός παιδιού καθιστούν την ύπαρξη ενός ειδικού στα θέματα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής πολύ σημαντική συνθήκη, ώστε τα ζευγάρια να έχουν τη βοήθεια που χρειάζονται για να αντεπεξέλθουν. Γι΄αυτό και η σωστή επιλογή της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, που θα είναι αξιόπιστη, σοβαρή, με επιστημονική και τεχνολογική επάρκεια, είναι το «α και το ω» της διαδικασίας.

H Fertilia έχει δεσμευτεί να παρέχει προσωποποιημένη, ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία γονιμότητας, βελτιώνοντας συνεχώς το επίπεδο φροντίδας όσων την εμπιστεύονται.  Άλλωστε, στελεχώνεται από επιστήμονες με πολυετή εμπειρία σε διάσημα κέντρα αναπαραγωγής του εξωτερικού, με συμμετοχή στα μεγαλύτερα συνέδρια υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και καταγεγραμμένα υψηλά ποσοστά επιτυχίας, διαθέτει τον πλέον προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό και εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Προσφέρει δε μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών που καλύπτει όλες τις ανάγκες του ζευγαριού, από την κρυοσυντήρηση σπέρματος/ωραρίων και τηνεξωσωματική γονιμοποίηση μέχρι τη δωρεά σπέρματος/ωαρίων και τη σπερματέγχυση.