δίπλα σας στο μεγάλο σας βήμα
wooden-01
wooden-02
διαβάστε το άρθρο

Fertilia: Δίπλα σας στο μεγάλο σας βήμα

Όλο και συχνότερα στις μέρες μας τα ζευγάρια αναζητούν θεραπείες υπογονιμότητας με στόχο να φτάσουν στον ονειρικό προορισμό της απόκτησης ενός παιδιού. Το ταξίδι της γονιμότητας όμως δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση και απαιτεί υπομονή και αντοχή, αλλά κυρίως καθοδήγηση από κάποιον που, εκτός από ειδικός, θα μπορεί να καταλάβει τις δυσκολίες αυτής της διαδικασίας.

Αυτός ο ειδικός δεν είναι άλλος από μια μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που θα προσεγγίζει τα ζευγάρια με φροντίδα και ανθρώπινο πρόσωπο. Στη Fertilia ακολουθούμε αυτή ακριβώς την προσέγγιση με όλα ανεξαιρέτως τα ζευγάρια και είμαστε κυριολεκτικά «δίπλα σας στο μεγάλο σας βήμα». Άλλωστε η φράση αυτή δεν είναι για εμάς απλώς ένα motto, αλλά μια αποστολή.

Στη Fertilia, ως μέρος της μεγαλύτερης μαιευτικής κλινικής της Βόρειας Ελλάδας Γένεσις, βρισκόμαστε δίπλα στο ζευγάρι από την αρχή έως το τέλος του ταξιδιού. Από τη διερεύνηση της υπογονιμότητας μέχρι την εξωσωματική γονιμοποίηση, τον προγεννητικό έλεγχο και τον τοκετό είμαστε εκεί για να προσφέρουμε την εμπειρία, τη γνώση, την επιστημονική κατάρτιση, αλλά και την ευαισθησία μας απέναντι στο θαύμα της ζωής. Εκείνο όμως που μας ξεχωρίζει είναι η ανθρώπινη διάσταση, ο σεβασμός στο ζευγάρι και η παρουσία μας δίπλα του με διακριτικότητα, ενσυναίσθηση, αλλά και εξειδικευμένη γνώση που να μπορεί να βοηθήσει στην υλοποίηση του ονείρου.

Το ανθρώπινο πρόσωπο και οι εναλλαγές των συναισθημάτων

Το ανθρώπινο πρόσωπο της Fertilia είναι καθοριστικός παράγοντας στον τρόπο λειτουργίας μας για πολλούς λόγους. Ο βασικότερος από αυτούς είναι πως ένα ζευγάρι που αντιμετωπίζει προβλήματα υπογονιμότητας καλείται σε όλη αυτή τη διαδικασία να αντιμετωπίσει και μια σειρά προκλήσεων κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο. Να διατηρήσει τους δεσμούς του και την ερωτική του ζωή ανέπαφη, να μην αισθάνεται ενοχή και φταίξιμο κάθε φορά που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περίμενε. Αυτή η πορεία περνά από συνεχείς εναλλαγές αντίρροπων συναισθημάτων.

Ως Fertilia σε όλα αυτά τα σκαμπανεβάσματα είμαστε εκεί. Δεν φεύγουμε από το πλευρό του ζευγαριού ή της γυναίκας που μπορεί να μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία μόνη της ούτε στιγμή. Άλλωστε, η επαφή με τα επιστημονικά στελέχη μας είναι δυνατή ανά πάσα στιγμή και η ενημέρωση για την πορεία της θεραπείας είναι συνεχής. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως στη Fertilia το ζευγάρι βρίσκει ευήκοα ώτα, κάποιον που θα ακούσει τις δυσκολίες του και θα τις κατανοήσει, θα προσφέρει υποστήριξη, θα τιθασεύσει την ανυπομονησία για τον τελικό στόχο και θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον πετύχει. Όλες αυτές οι προκλήσεις κάνουν την επιλογή της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής πολύ σημαντική. Πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και με κριτήρια την αξιοπιστία, τη σοβαρότητα, αλλά και την επιστημονική και τεχνολογική της επάρκεια. Το ζευγάρι πρέπει να μπορεί να εμπιστευτεί τη μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης, για να πορευτούν μαζί σε όλο το ταξίδι μέχρι τον τελικό στόχο.

Επιστημονικά και τεχνολογικά εχέγγυα

Στη Fertilia διαθέτουμε όλα τα εχέγγυα για να εξασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη των ζευγαριών. Είμαστε στελεχωμένοι με επιστήμονες με πολυετή εμπειρία σε διάσημα κέντρα αναπαραγωγής του εξωτερικού, με συμμετοχή στα μεγαλύτερα συνέδρια υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και καταγεγραμμένα υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Το προσωπικό μας είναι άρτια καταρτισμένο και με υψηλό βαθμό ενσυναίσθησης πέραν της επιστημονικής γνώσης. Μάλιστα, οι άνθρωποι της Fertilia είναι δίπλα σας σε κάθε είδους θεραπεία και στηρίζουν τις αποφάσεις σας, όπως για παράδειγμα στην όλο και πιο δημοφιλή κρυοσυντήρηση ωαρίων και σπέρματος.  

Φιλοξενούμε τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και εφαρμόζουμε τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Διαθέτουμε σύγχρονα εργαστήρια (εργαστήριο εμβρυολογίας, εργαστήριο ανδρολογίας και τράπεζα κρυοσυντήρησης) με οργάνωση διεθνών προδιαγραφών. Ενδεικτικό της καινοτομίας που μας διακρίνει είναι και το εξελιγμένο σύστημα συνεχούς παρακολούθησης της ανάπτυξης των εμβρύων σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους καλλιέργειας του επωαστή MIRI Time Lapse, η χρήση του οποίου δίνει τη δυνατότητα αξιολόγησης των εμβρύων σε κάθε μεταβατικό τους στάδιο και την επιλογή εκείνων με το καλύτερο δυναμικό πριν την εμβρυομεταφορά.

Στη Fertilia προσφέρουμε επίσης μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών που καλύπτει όλες τις ανάγκες του ζευγαριού, από την κρυοσυντήρηση σπέρματος/ωραρίων και την εξωσωματική γονιμοποίηση μέχρι τη δωρεά σπέρματος/ωαρίων και τη σπερματέγχυση.

Πρωταρχικός στόχος μας είναι να αποτελούμε τον πλέον αξιόπιστο συνοδοιπόρο στο ταξίδι της γονιμότητας, μέσω της επιστημονικής εξειδίκευσης που διαθέτουμε και της εξατομικευμένης φροντίδας που προσφέρουμε σε όσους μας εμπιστεύονται. Άλλωστε, στόχος όλων όσοι στελεχώνουν τη μονάδα από οποιοδήποτε πόστο είναι να βρίσκονται δίπλα σας στο μεγάλο σας βήμα.