Κρυοσυντήρηση Ωαρίων
wooden-01
wooden-02
διαβάστε το άρθρο

Fertilia: Κρυοσυντήρηση Ωαρίων – Παγώστε το Χρόνο

Η κρυοσυντήρηση ωαρίων, είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις σύγχρονες γυναίκες που επιθυμούν να μεταθέσουν τη δημιουργία οικογένειας στο μέλλον. Πρόκειται για διαδικασία κατά την οποία τα ωάρια μιας γυναίκας εξάγονται και καταψύχονται ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεταγενέστερα.

Η Fertilia, η νέα υπερσύγχρονη Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης της κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ. εφαρμόζει αυτή την καινοτόμο υπηρεσία διαθέτοντας όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους η Κρυοσυντήρηση Ωαρίων ωαρίων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διατήρηση της γονιμότητας:

1) Σε περιπτώσεις γυναικών που επιθυμούν ή επιβάλλεται να αναβάλλουν την τεκνοποίηση για οποιοδήποτε λόγο, προσωπικό ή ιατρικό.

2) Για τη διατήρηση της γονιμότητας σε γυναίκες οι οποίες έχουν ιατρικό ιστορικό πρόωρης εμμηνόπαυσης ή πρόκειται να υποβληθούν σε θεραπείες οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το ωοθηκικό τους απόθεμα όπως η υποβολή σε ογκολογική θεραπεία.

Η διαδικασία της κρυοσυντήρησης είναι σχετικά απλή, διαρκεί κατά μέσο όρο 10 με 12 ημέρες και η γυναίκα θα επισκεφθεί τη μονάδα για έλεγχο της πορείας της 3-4 φορές. Στο ξεκίνημα της διαδικασίας. οι γυναίκες λαμβάνουν ορμόνες για την διέγερση των ωοθηκών τους. Σε ένα φυσιολογικό κύκλο μιας γυναίκας παράγεται ένα ώριμο ωάριο που απελευθερώνεται με την ωορρηξία στην σάλπιγγα.

Κρυοσυντήρηση Ωαρίων, διαδικασία

Σε κύκλο Κρυοσυντήρησης Ωαρίων χορηγούνται ορμόνες στην γυναίκα, σαν αυτές που παράγει μόνη της, αλλά σε μεγαλύτερες δόσεις, έτσι ώστε να ωριμάσουν περισσότερα ωάρια. Στο βραχύ πρωτόκολλο, η διέγερση ξεκινάει την 2η ή την 3η μέρα του κύκλου και η πορεία της θεραπείας ελέγχεται υπερηχογραφικά και με αιματολογικό έλεγχο ορμονών. Όταν τα ωοθυλάκια στις ωοθήκες έχουν ικανοποιητικό μέγεθος, τότε διενεργείται πρόκληση ωορρηξίας με χορήγηση ενέσεως ώστε να ολοκληρωθεί η ωρίμανση των ωαρίων. Λίγο πριν γίνει ωορρηξία διενεργείται η ωοληψία και τα ωάρια τοποθετούνται στην κατάψυξη.

Όταν η γυναίκα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει με τον μελλοντικό της σύντροφο τα ωάρια, τότε τα ωάρια θα αποψυχθούν και θα γονιμοποιηθούν με τα σπερματοζωάρια του συντρόφου της.

Τα κατεψυγμένα ωάρια δεν αλλοιώνονται με την πάροδο του χρόνου και η ποιότητά τους διατηρείται αναλλοίωτη. Η επίτευξη εγκυμοσύνης σε μεγαλύτερη ηλικία, ακόμα και με εξωσωματική γονιμοποίηση, είναι αρκετά δύσκολη, κυρίως λόγω της χαμηλής ποιότητας των ωαρίων. Η Κρυοσυντήρηση Ωαρίων ωαρίων απαλλάσσει από τις μελλοντικές αυτές δυσκολίες και άρει την πίεση του χρόνου, καθώς η συλλογή των ωαρίων έγινε σε νεότερη ηλικία.

Η Fertilia προσφέρει στα ζευγάρια τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλο το εύρος των υπηρεσιών διερεύνησης και θεραπείας της υπογονιμότητας σε κάθε ενδιαφερόμενο από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η μονάδα διαθέτει εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Στελεχώνεται από επιστημονικό προσωπικό με μεγάλη εμπειρίααντιμετωπίζοντας το κάθε περιστατικό με πραγματικό ενδιαφέρον και ενσυναίσθηση. Παράλληλα, η παρουσία της μονάδας εντός της κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ, προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλο το εύρος των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη γονιμότητα, από την διενέργεια εξετάσεων και επεμβάσεων αντιμετώπισης της υπογονιμότητας, εως τον τοκετό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τη Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Fertilia στον αριθμό επικοινωνίας 2310 984 585

Fertilia
Εντός Μαιευτικής, Γυναικολογικής, Χειρουργικής κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ

Τέρμα 17ης Νοέμβρη Πυλαία,
Θεσσαλονίκη,
555 35

info@dev.miterakritis.gr
www.dev.miterakritis.gr