wooden-01
wooden-02
διαβάστε το άρθρο

Fertilia: Όταν η θεραπεία γονιμότητας έχει ανθρώπινο πρόσωπο

Το ταξίδι της γονιμότητας δεν περνά από έναν δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα. Η απόκτηση ενός παιδιού βρίσκεται στο τέλος της διαδρομής, για την επίτευξη του στόχου όμως απαιτείται υπομονή και αντοχή. Απαραίτητη είναι η καθοδήγηση που θα βοηθήσει το ζευγάρι και θα φροντίσει οι προσδοκίες του να μην μετατραπούν σε απογοήτευση. Αυτόν ακριβώς τον ρόλο αναλαμβάνουμε στη Fertilia.

Από την αρχή ως το τέλος είμαστε δίπλα στο ζευγάρι, από τη διερεύνηση της υπογονιμότητας, μέχρι την εξωσωματική γονιμοποίηση, τον προγεννητικό έλεγχο και τον τοκετό, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αλλά κυρίως με ένα ανθρώπινο πρόσωπο, με διακριτικότητα και σεβασμό στις επιθυμίες του. Άλλωστε, στη Fertilia θέλουμε να γιορτάζουμε τη γέννηση και τη ζωή μαζί με τα ζευγάρια τα οποία μας εμπιστεύονται για να αποκτήσουν ένα παιδί. Δεσμευόμαστε να παρέχουμε προσωποποιημένη, ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία υπογονιμότητας, βελτιώνοντας συνεχώς το επίπεδο φροντίδας.

Γιατί εμάς

Γιατί όμως να επιλέξετε τη Fertilia, για να εκπληρώσετε αυτό το όνειρο ζωής; Γιατί η μονάδα μας στελεχώνεται από επιστήμονες με πολυετή εμπειρία σε διάσημα κέντρα αναπαραγωγής του εξωτερικού, με συμμετοχή στα μεγαλύτερα συνέδρια υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και καταγεγραμμένα υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

​Γιατί διαθέτουμε τον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και εφαρμόζουμε σύγχρονες τεχνολογίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Τα εργαστήριά μας (εργαστήριο εμβρυολογίας, εργαστήριο ανδρολογίας και τράπεζα κρυοσυντήρησης) είναι τεχνολογικά εκσυγχρονισμένα με οργάνωση διεθνών προδιαγραφών.

Γιατί προσφέρουμε μεγάλο εύρος υπηρεσιών που καλύπτει όλες τις ανάγκες του ζευγαριού, από την κρυοσυντήρηση σπέρματος/ωραρίων και την εξωσωματική γονιμοποίηση μέχρι τη δωρεά σπέρματος/ωαρίων. Ειδικότερα, οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν:

Εξωσωματική Γονιμοποίηση

Η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης βρίσκεται στο επίκεντρο των υπηρεσιών μας και περιλαμβάνει τη διέγερση των ωοθηκών, την ωοληψία, τη συλλογή του σπέρματος, τη γονιμοποίηση, την καλλιέργεια των εμβρύων, την εμβρυομεταφορά και την κρυοσυντήρηση των υπολοίπων εμβρύων για μελλοντική προσπάθεια.

Κρυοσυντήρηση ωαρίων

Η κρυοσυντήρηση ωαρίων είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις σύγχρονες γυναίκες που επιθυμούν να μεταθέσουν τη δημιουργία οικογένειας στο μέλλον, στο πλαίσιο της οποίας τα ωάρια της γυναίκας συλλέγονται και καταψύχονται, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά.

Κρυοσυντήρηση σπέρματος

Με την κρυοσυντήρηση σπέρματος έχουμε τη δυνατότητα να διαφυλάξουμε το γενετικό υλικό του άντρα σε περιπτώσεις που πρόκειται να ακολουθήσει κάποια θεραπεία, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στην ποιότητα του σπέρματός του.

Δωρεά  ωαρίων

Όταν έχει εξαντληθεί το απόθεμα ωαρίων της γυναίκας και δεν υπάρχει δυνατότητα για λήψη ωαρίων ικανών να γονιμοποιηθούν και να προκαλέσουν εγκυμοσύνη, υπάρχει η λύση της δωρεάς ωαρίων, μια διαδικασία στην οποία η Fertilia στηρίζει τα ζευγάρια στην εύρεση της κατάλληλης δότριας εφαρμόζοντας τους κανόνες της Ελληνικής Νομοθεσιας και των Ευρωπαϊκών Προτύπων

Δωρεά σπέρματος

Σε ορισμένες περιπτώσεις ανδρικής υπογονιμότητας, όπως αζωοσπερμία και σε περιπτώσεις γυναικών που επιθυμούν να δημιουργήσουν μονογονεϊκή οικογένεια, η Fertilia προσφέρει την επιλογή της δωρεάς σπέρματος. Η μονάδας μας, συνεργάζεται με αξιόπιστες τράπεζες σπέρματος, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Σπερματέγχυση

Η σπερματέγχυση, η έγχυση δηλαδή του σπέρματος στην ενδομητρική

κοιλότητα με ειδικό καθετήρα, έχει ως στόχο τη γονιμοποίηση του ωαρίου που απελευθερώνεται με την ωορρηξία. Είναι μια απλή και ανώδυνη διαδικασία που διαρκεί λίγα λεπτά.

Πέραν όμως των υπηρεσιών αυτών στη Fertilia διερευνούμε τη γονιμότητα με τις μεθόδους της σαλπιγγογραφίας, του ελέγχου ωοθηκικού αποθέματος και της ανάλυσης σπέρματος.

Είμαστε συνεχώς στο πλευρό σας

Σε όλη αυτή τη διαδικασία της διερεύνησης της γονιμότητας, αλλά και της θεραπείας δεν φεύγουμε από το πλευρό σας ούτε στιγμή. Η επαφή με τα επιστημονικά στελέχη μας είναι δυνατή ανά πάσα στιγμή και η ενημέρωση για την πορεία της θεραπείας σας είναι συνεχής.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι σας ακούμε και κατανοούμε τις δυσκολίες της περιόδου αυτής, αλλά και την ανυπομονησία σας να φτάσετε στον τελικό σας στόχο και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τον πετύχετε. Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μια διαδικασία απαιτητική, αλλά το συναίσθημα που χαρίζει όταν πετυχαίνει τον στόχο της, την απόκτηση ενός παιδιού, δικαιώνει κάθε προσπάθεια και είναι ασύγκριτο. Στο πλαίσιο αυτό η επιλογή της μονάδας από το ζευγάρι πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή, με κριτήρια την αξιοπιστία, τη σοβαρότητα, αλλά και την επιστημονική και τεχνολογική της επάρκεια. Το ζευγάρι πρέπει να μπορεί να εμπιστευτεί τη μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης, για να πορευτούν μαζί μέχρι τον τελευταίο σταθμό. Εμείς αυτό ακριβώς το αίσθημα εμπιστοσύνης θέλουμε να εμπνεύσουμε στα ζευγάρια που μας επιλέγουν, με πυξίδα τον σεβασμό, τη διακριτικότητα, την ειλικρίνεια, την αφοσίωση και τη φροντίδα.